Nyheter

      Nyheter        
   
    Edit

 

 

Premiären fullbokad 2020 !
Premiären 21:a mars är nu fullbokad. Alla ni som anmält er till premiären. Glöm inte att betala in senast 28:e februari.


Kungsådrans fiske 2020 !
Alla platser i Kungsådran är fullbokade. Vi kommer släppa några till platser så håll utkik.


Facebook inlägg
I morgon 14:e februari kl.12:00 kan du/ni läsa ett inlägg på vår facebook som har rätt stor betydelse för framtidens fiske. Läs och dela inlägget.


Kungsådran 2020
Kom ihåg att boka in 23:e februari ! Då är det möjligt att boka en plats i Kungsådran. Läs mer om bokning, regler mm här på sidan under fliken Kungsådran.


Fiskepremiären 21:a mars
Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. 300kr/person. Endast förbokade ! Finns platser kvar. Anmälan gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller tel.026-72916 Passa på att köpa säsongskort innan premiären då kostar det 3 000kr. Köper du säsongskortet tidigt får du ett lågt fiskekorts nummer.


Budgivningen avgjord !
Budgivningen för en dags fiske i Kungsådran den 30:e september är avgjord med ett mycket förmånligt tillskott till öringsfonden. Öringsfonden får för denna dag in mycket generösa 28 160kr. Pengar som kommer se till att mer havsöring sätts ut i Dalälven. Stort tack till alla er som lagt ett bud! Övrig bokning av fiske i Kungsådran kommer kunna läsas på vår hemsida inom kort. http://alvkarlebysportfiske.nu/kungs%C3%A5dran/info Följ oss på facebook det kommer fler chanser förutom telefonbokningen för fiske i Kungsådran!!! Personerna som lagt dom högsta buden för fiske den 30:e september: Per Axman Andreas Ramsby Fredrik Rexhammar Lennart Lorås Stort tack ! Glöm inte anmäla er till fiskepremiären på A-sektionen, lördagen den 21:a mars. Begränsat antal platser (100st) Anmälan för premiären gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916


Fisketävlingar år 2020
Under 2020 kommer 2st fisketävlingar hållas på A-sektionen. Laxtrofèn 13:e juni. Öringstrofèn 17:e oktober. Nytt för i år är vi Älvkarleby sportfiske är arrangörer. På båda tävlingarna kommer det vara begränsat antal platser samt förbetalning. Mer info i början på 2020.


Flugfiske i Kungsådran 2020!
Nu är det klart. Vattenfall har gjort klartecken Det kommer vara liknande upplägg som 2019. Datumen kommer vara enligt nedan: 6st dagar på våren 1-6maj. All fisk skall återutsättas 16st dagar på sommaren 23juni-8juli. Där alla som fiskar på sommaren får ta reda på en nystigen fettfeneklippt lax. 34st dagar på höstfisket. 28augusti-30september. All fisk skall återutsättas. Turisthotellet letar nya ägare så det är oklart hur det blir med luncherna som tidigare ingick i fisket. Vi jobbar på en lösning. Det kommer som i år vara vissa dagar som är ej bokningsbara. Dom som köper säsongskort på A-sektionen innan 21:a februari kommer få förtur att boka en dag i Kungsådran. Begränsat till 20platser. Nytt för i år är att vi kommer ge företag/privatpersoner chansen att ”sponsra” öringsfonden. Det är upp till företag eller privatpersoner att komma med förslag på tex 1 dags fiske. 2 dagars fiske eller max 3st dagars fiske. Med eller utan boende, mat mm. Vi kommer för detta reservera 6st dagar. Ni som är intresserade av detta maila: janne@alvkarlebysportfiske.nu (senast 16:e februari) Vi ser till öringsfondens bästa och väljer dom ”bästa” förslagen. Vi släpper i dag 4st platser den 30:e september! Du budar på EN plats. Dom 4 högsta buden får en plats.(Lunch ingår men oklart var). Lägg ditt bud senast 6:e januari kl.21:00 på mail: janne@alvkarlebysportfiske.nu Vinnande bud blir kontaktad senast 1h efter avslutad tid. Bokning av kort i Kungsådran kommer ske söndagen den 23:e februari kl.15:00. Dom som köpt säsongskort innan 21:a februari kommer kunna ringa kl.13:00 samt har även möjlighet att ringa kl.15 Mer info om vilka datum som finns tillgängliga kommer ut senast vecka 3. Det kommer under året finnas fler tillfällen att ta del av en dag i Kungsådran så det gäller att följa oss på facebook. Se gärna filmen om Kungsådran som Micke Frödin gjort efter sitt besök. https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=HZCLEEzs1Mg&feature=emb_logo Vid frågor och funderingar kontakta fiskekontoret på 026-72916


God Jul och Gott Nytt År
Vi på Älvkarleby sportfiske vill tacka alla som besökt oss under året. Nu blickar vi framåt och hoppas på en god utveckling på fiskesäsongen 2020. Vi kommer fortsätta jobba för att få tillbaka havsöringen och hoppas vi får hjälp av alla er där ute. Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. Endast förbokade ! Premiärkorten släpps den 2:a januari.


Nytt för år 2020
Dagkort vuxen under juni och juli kommer kosta 350kr. Åldern för ungdomskort ändras till 15år på A och B/C sektionen.(Ungdomskort 15 t,o,m 18år). Resterande fiskekorts priser oförändrade. Reglerna oförändrade.


Facebook inlägg!
Facebook inlägget jag delade kl.09 lördag den 26oktober är av någon anledning inte sökbar om du inte har facebook anknytning. Vill du veta vad jag skrev i inlägget måste du kontakta någon som är medlem i facebook eller så mailar du oss så kan jag skicka ut innehållet på mail. Vår mail: alvkarleby.sportfiske@telia.com


Hej ALLA
På lördag kl. 09 kommer jag dela information på vår facebook "Älvkarleby sportfiske". Du behöver inte vara facebook ansluten för att läsa inlägget. Googla "Älvkarleby sportfiske facebook" så kan du läsa. Men se till att dom du känner delar detta inlägg. Det är skrämmande uppgifter!. Sen om vi ska ha en chans att få tillbaka fisket efter havsöring mm, så måste ALLA hjälpa till att skapa opinion. Så om så många som möjligt försöker skriva i hop några rader om hur just du ser på läget som råder med havsöringen, skarven, hägern så kommer jag på lördag dela mail adresser som kan vara lämpliga att skicka till. Nu måste alla engagera sig..


Fiskekort !!!
Tyvärr går det ej och köpa fiskekort på campingen. Vi återkommer här på sidan när dom kan sälja fiskekort igen.


Öringstrofén 2019
Tävlingen blir den 19 Oktober klockan 8:00. Anmälan görs via Älvkarlebysportfiskeklubb sida. http://www.alvkarlebysfk.se/ Ni som vill fiska denna dag måste vara med i tävlingen !!!


Ungdomsdag !!!
Ungdomsdag 27 Oktober på Älvkarleby sportfiske. Älvkarleby sportfiske arrangerar en ungdomsdag för åldrarna 12-18år. Söndag den 27 Oktober kl.09:00-14:00. Vi kommer gå igenom hur man riktar fisket efter havsöring i Älvkarleby. Vi kommer ha tipspromenad för ungdomarna. Mycket fina priser. (Tips inför dagen är att läsa informationshäftet för Älvkarleby sportfiske samt kolla och memorera saker inne på fiskekontoret) Det kommer bjudas på hamburgare med bröd och korv med bröd samt dryck. Allt är kostnadsfritt. Dela och tagga dom ungdomar som ni kan tänkas vara intresserade av denna dag. Anmälan gör du på alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916 senast 20 Oktober.


Budgivningen för 16e september
Budgivningen för fiske i Kungsådran den 16:e september är avgjord. Totalt får öringsfonden in 14 221kr för denna dag ! Stort tack till alla er som budade och ett speciellt tack till er som vann platserna: Peter Dahlström Henrik Thorsberg Patrik Eriksson Peter Fröjd


FISKA I KUNGSÅDRAN !
En fantastisk möjlighet ! Pengarna går oavkortat till öringsfonden. Nu har du chansen att få tag i en plats i Kungsådran. Datumen som finns tillgängliga är 16:e september och 27:e september. Lägg ett bud. Vad tycker du/ni det är värt? Alternativ 1. 4st platser den 16:e september. Fiske mellan kl.06:00-12:00 och kl.14:00-20:00 Lunch mellan kl.12-14 vid Älvkarleby turisthotell. Lägg ett bud på EN plats. Alternativ 2. Övernattning på Älvkarleby turisthotell. 4st enkelrum från den 26 till den 27:e september. Frukostkorg (fås med) och Lunch (på hotellet) mellan kl12-13 4st platser i Kungsådran den 27:e september Fiske mellan kl.06:00-12:00 och kl.13:00-19:00 Lägg ett bud på ALLA fyra platserna ink boende, frukost, lunch. Pengarna går oavkortat till öringsfonden. (Älvkarleby turisthotell sponsrar öringsfonden med boendet. Stort tack) Buden skall mailas till: janne@alvkarlebysportfiske.nu För alternativ 1. Bud lämnas på mail senast kl.20:00 den 11:e september För alternativ 2. Bud lämnas på mail senast kl.20:00 den 18:e september Vinnande bud bekräftas senast 1h efter avslutad tid. Pengarna skall sedan sättas in på öringsfondens bankgiro: 724-6150 inom 3dagar. Vid frågor eller oklarheter ring. 026-72916


Havsöring i Dalälven 14/6-15/8
Vi på Älvkarleby sportfiske har under senaste åren sett en mycket negativ trend på havsöringsfisket. Detta har vi även påpekat för våra myndigheter. Nu till i år har länsstyrelsen Uppsala beslutat att alla havsöringar som fångas i yrkesfiskarnas push up fällor i Dalälvens fredningsområde skall återutsättas. Detta för att säkra att avelsfisket i Dalälven får upp havsöring. Med denna föreskrift för yrkesfiskarna så rekommenderar/vädjar vi starkt på Älvkarleby sportfiske att all havsöring som fångas på samtliga sektioner i Dalälven skall återutsättas under tiden 14juni-15augusti. Detta för att ”säkra” den lekvandrande havsöringen. Vi alla måste hjälpas åt för att få tillbaka och värna om havsöringsfisket i Dalälven.


Hällen !!!
OBS !!! Max 7st får fiska på Hällen samtidigt.Rörligt fiske skall tillämpas då fler personer fiskar från samma ställe. Följ in/ut gångsskylt. Ett kast, ett steg nedströms osv.


Älvkarlebysportfiskes facebook
I dag söndag 30juni kl.09:03 delade jag något på vår öppna facebook "Älvkarlebysportfiske" denna sida är öppen för alla. Gå gärna in och läs och se hur länsstyrelsen fullständigt struntar i våra uppmaningar i att skydda fisk i Dalälven samt mynningsområdet. Den totala fisk kollapsen närmar sig ännu mer. //Janne


Laxstudie pågår !
Länsstyrelsen håller på med en laxstudie i Dalälven. Detta för att bla se hur laxen vandrar i Dalälven. Får du en märkt lax släpp gärna tillbaka den i så gott skick som möjligt. Om du avser att behålla den returnera gärna sändare och info om fångstplats till länsstyrelsen Gävleborg eller fiskekontoret. Telefon 010-2251402 eller fiskekontoret på 070-5751333. Läs även på vår facebook "Älvkarleby sportfiske"


Havsöring i Dalälven 14/6-15/8
Vi på Älvkarleby sportfiske har under senaste åren sett en mycket negativ trend på havsöringsfisket. Detta har vi även påpekat för våra myndigheter. Nu till i år har länsstyrelsen Uppsala beslutat att alla havsöringar som fångas i yrkesfiskarnas push up fällor i Dalälvens fredningsområde skall återutsättas. Detta för att säkra att avelsfisket i Dalälven får upp havsöring. Med denna föreskrift för yrkesfiskarna så rekommenderar/vädjar vi starkt på Älvkarleby sportfiske att all havsöring som fångas på samtliga sektioner i Dalälven skall återutsättas under tiden 14juni-15augusti. Detta för att ”säkra” den lekvandrande havsöringen. Vi alla måste hjälpas åt för att få tillbaka och värna om havsöringsfisket i Dalälven.


Rörligt fiske
Nu när laxfisket dragit igång och det börjar bli mycket fiskare efter älven så skall rörligt fiske tillämpas. Detta innebär att man börjar och slutar sitt fiske vid in/ut gångsskyltarna. Däremellan gäller 1st kast och sedan ett steg nedströms. Där inga in/ut gångsskyltar är uppsatta gäller också rörligt fiske då flera fiskar på samma ställe. Dessa regler finns till för att vi ska ha det trevligt efter älven


Älvkarlebyälvan !
Lördagen den 15/6-2019 är det premiär för ÄlvkarlebyÄlvan. Detta lopp kommer snitslas runt älven och löparna kommer springa över hängbroarna mellan kl.13-14 och då framkomligheten för fiskare kommer vara begränsad. Ha överseende med detta.Loppet anordnas av Älvkarleby IK och är ett motionslopp för hela familjen i naturskön miljö. Alla är välkomna att delta – gå, lunka eller löp! Välj mellan Älvan (11 km) eller HalvÄlvan (5,5 km) oavsett ålder. Läs mer på: http://www.alvkarlebyik.nu/start/?ID=256244


Laxtrofen 2019
Laxtrofén 2019. Tack vare några som ej godtog att Laxtrofen skulle bli inställd, så blir tävlingen av ändå :) Laxtrofen blir den 15e Juni kl 9:00 - 24:00. Anmälan Swish 360 kr till 073-6550777 (Efter anmälan 400kr) Ska man fiska den dagen på A-sek måste man vara med i tävlingen. Mer info om tävlingen hittar ni på www.alvkarlebysfk.se


Flugfiskare se hit !
Dom 4 första som lyckas fånga en lax på flugspö på A-sektionen i Älvkarleby får en varsin plats i kungsådrans flugfiske 1:a juli. Laxen ska fotas med fångstmannen/kvinnan och tillsammans med antingen en Älvkarleby sportfiskekeps eller Älvkarleby sportfiskets måttband. Laxen behöver inte vara nystigen och tävlingen startar i dag och pågår till 4st laxar fångats på flugspö.


Vårpremiär i Kungsådran
3-5maj hade vi premiär för ett maj fiske i Kungsådran. Dessa 3dagars flugfiske i Kungsådran var över förväntan. Detta nytt för i år. 4st personer/dag fiskade under dessa 3dagar. Det registrerades 45st havsöringar mellan 45-75cm där flertalet var nystigna havsöringar. 2st laxar 70 och 75cm. 4st regnbågar 45-65cm. Samt 2st gäddor. Alla fiskar återutsattes.


Läs !
Läs gärna på vår facebook "Älvkarleby sportfiske" ett inlägg som jag la upp kl.12 i dag 6maj. Går att läsa om du inte är inloggad också //Janne


Demo Hardy/Greys !
Demo Hardy/Greys ! Demo med Hardy/Greys & Guideline Måndag 13 Maj kl.16-20.00 kör Real Fishing i samarbete med Hardy/Greys demo på Fla i Älvkarleby Nu har ni möjlighet att prova Hardy & Guideline breda utbud Det serveras kolbullar Representanter från Hardy/Greys är Anton Åsenlund & Crille Wiklund Från Guideline er det Håkan Norling


skarvfrågan !
Vi fick ett beslut om 30st ! skarvar som får skjutas under smoltutsättning. Detta är ett hån mot alla som fiskar och för fisketurismen. Myndigheterna har totalt noll kontroll på detta och förödelsen fortsätter. Undrar vilken gång i ordningen dom sista åren vi på Älvkarleby sportfiske har blivit intervjuade av media och beskrivit vår situation i tidningarna och TV. Undrar hur många mail jag har skrivit till myndigheterna om havsöringens nedgång och om vår stora oro. Skarvens framfört och predation, gråsälens predation och det enorma uttaget av fisk som sker med trålarna. Även kommunerna i området har blivit informerade under lång tid. Är det ingen av dessa som läser sina mail, tittar dessa personer inte i tidningarna och på TV. Sitter dom och sover när jag har powerpoint presentationer. Om ni alla där ute bara skulle veta vad som försiggår. Hoppas tidningarna fortsätter följa och skriva om detta. Och att alla där ute fortsätter att kräva att myndigheterna agerar. Maila dom som har ansvar(Eller delat ansvar) för detta: registrator@slu.se havochvatten@havochvatten.se kundtjanst@naturvardsverket.se uppsala@lansstyrelsen.se gavleborg@lansstyrelsen.se Eller din länsstyrelse i ditt län. Jordbruksverket har ett utpekat uppdrag att utveckla Sveriges Fisketurism. Vill du ha tillbaka havsöringsfisket i älvarna/åarna och kusten? Du måste också AGERA !


Ungdomsdag !!!
Ungdomsdag 28april på Älvkarleby sportfiske. Älvkarleby sportfiske arrangerar en ungdomsdag för åldrarna 12-18år. Söndag den 28:e april kl.09:30-15:00. Vi kommer gå igenom hur man riktar fisket efter havsöring i Älvkarleby. Vi kommer ha tipspromenad för ungdomarna. Mycket fina priser. (Tips inför dagen är att läsa informationshäftet för Älvkarleby sportfiske samt kolla och memorera saker inne på fiskekontoret) Det kommer bjudas på hamburgare med bröd och korv med bröd samt dryck. Allt är kostnadsfritt. Dela och tagga dom ungdomar som ni kan tänkas vara intresserade av denna dag. Anmälan gör du på alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916 senast 22april.


Premiären
Tack alla fiskare och alla ni som besökte oss under premiären.


Registrering av återutsatta
Registrering av återutsatta är under uppbyggnad. Registrering av havsöring kommer endast vara över 45cm.


Info om Premiären
Fisket startar kl.08:00-18:30. Kontoret öppnar kl.06:30 på morgonen.Vi bjuder på kaffe och kaka under dagen samt ärtsoppa och korv med bröd mellan kl.10:30-14:00. Vattenföringen väntas ligga på 3-400kubik. Tempen strax över 0grader. Vädret vet man aldrig hur det blir med. Välkomna


Premiären 16:e mars
Fisket startar kl.08:00-18:30. Kontoret öppnar kl.06:30 på morgonen.Vi bjuder på kaffe och kaka under dagen samt ärtsoppa och korv med bröd.


Nytt för år 2019 !
En nyhet inför år 2019 är att du kommer ha en frivillig möjlighet att registrera återutsatta havsöringar över 45cm på vår hemsida. Det kommer ligga en banner på förstasidan,(Ligger ute till premiären) klicka på den och följ sedan ifyllningsformuläret. Detta är frivilligt men vi ser gärna att så många som möjligt registrerar sina havsöringar över 45cm. Vi kommer fortsättningsvis även ha en pappersjournal vid invägningen för återutsatta havsöringar. En upplysning till alla är att all havsöring och lax som du tar reda på skall vägas och registreras på fiskekontorets våg och registreras i fångstjournalen i paviljongen. Även regnbåge, sik och gös skall registreras vid fiskekontoret. Detta är en regel och inga undantag. Att Invägningen sker på fiskekontorets våg är väldigt viktig. Detta Pga att en del laxar och havsöringar har blivit märkta med ett chip och dessa chip kan läsas av med en antenn som sitter inbyggd i vågen. Dessutom får vi en vikt statistik som blir bättre än om alla väger på olika vågar. (Bild: Inskrivning samt invägnings plats vid fiskekontoret)


Fiskepremiären 16:e mars
Premiären den 16:e mars är sedan en tid tillbaka fullbokad och dom som anmält sig till premiären men inte betalat innan den 4:e är nu ersatta av reserver.


Fiskepremiären 16:e mars !
Fiskepremiären lördagen den 16:e mars är nu fullbokad. Reservlista finns att sätta upp sig på. Maila kontoret eller ring.


Kungsådran fullbokad 2019
Kungsådran blev även i år fullbokad på kort tid. Trycket på platserna var enormt.Håll koll på hemsidan samt vår facebook om det blir möjligt att få tag på ytterligare platser i Kungsådran under 2019.


Facebook !
Följ oss gärna på vår facebook. "Älvkarleby sportfiske" Finns en del inlägg om myndigheternas agerande på den negativa trend på havsöringen. Kan vara bra att läsa och dela med andra.


Bokning av fiske i Kungsådran
Dom som köper 2019års säsongskort på A-sektionen före 22februari 2019 kommer få förtur att ringa in och boka kort i Kungsådran. Vi kommer vid detta tillfälle släppa 20st platser. Så först till kvarn. Du som löst säsongskort före 22februari kommer få ringa in Söndagen den 24:e februari kl.13:00. (Kontroll kommer ske att du köpt säsongskort eller att inbetalning gjorts) Vid denna förtur får du även boka åt dina kompisar samma dag som du bokat(max 4st/dag). Men då måste även dom löst säsongskort innan 22/2. Du med säsongskort kommer även få möjligheten att boka ytterligare en dag både under perioden maj-juli och höst perioden augusti-september under ordinarie boknings tid.. För övriga sker Bokning av fiske i Kungsådran söndagen den 24:e februari kl.15:00. Vi oklarheter ring oss på 026-72916


Bokning Specimèn mete !
Bokning av specimèn mete på A-sektion kan göras från första vardagen i februari.Läs mer här på hemsidan under fliken "Fisket" och sedan "Specimèn". Vid frågor och funderingar kontakta gärna oss.


Kungsådran 2019
Det är nu klart ! Vi har fått klartecken av Vattenfall att förvalta flugfisket i Kungsådran 2019. Priset är lika och uppläggen liknande. Nyheter till år2019 i Kungsådran ! Vi öppnar upp för 3st dagar i början på maj (3-4-5) 1200kr/person. Pengarna vi får in för dessa 3dagar går till att anordna bla en ungdoms dag på våren och en ungdomsdag på hösten här i Älvkarleby. Sen kommer sommarfisket vara 15-16:e juni, 23:e juni-7:e juli. Sen höstfisket 24-25:e augusti och 30:e augusti- 30:e september. Dom som köper 2019års säsongskort på A-sektionen före 22februari 2019 kommer få förtur att ringa in och boka kort i Kungsådran. Vi kommer vid detta tillfälle släppa 20st platser. Så först till kvarn. Dom som löst säsongskort före 22februari kommer få ringa in Söndagen den 24:e februari kl.13:00. (Kontroll kommer ske att inbetalning gjorts) Vid denna förtur får du även boka åt dina kompisar samma dag som du bokat(max 4st/dag). Men då måste även dom löst säsongskort innan 22/2. Du med säsongskort kommer även få möjligheten att boka en dag till, sommar och höst under ordinarie boknings tid.. För övriga sker Bokning av fiske i Kungsådran söndagen den 24:e februari kl.15:00. Säsongskort för 2019 på A-sektionen kommer vara möjligt att köpa fr,o,m 2januari. Du löser ditt säsongskort på fiskekontoret eller genom att sätta in pengar på vårat bankgiro: 764-9072. Glöm ej meddela namn och ort på inbetalningen. Vi kommer under januari lägga ut all information på både facebook och vår hemsida. Vid oklarheter ring fiskekontoret. Tel.026-72916


Fiskepremiären år 2019
Fiskepremiären år 2019 är lördagen den 16:e mars. Max 100st premiärkort kommer släppas. Premiären för 2018 blev fullbokad i slutet på februari så boka i tid. Endast förbokning och förbetalning. Premiärbokningen kan göras på 026-72916 eller alvkarleby.sportfiske@telia.com från 2 januari. Premiären kostar 300kr/person.


Fiskekortspriser för år 2019
Oförändrade fiskekortspriser till år 2019. Säsongskorten A-sektion kostar 3000kr om du köper det innan premiären. Därefter 3300kr. Vill du köpa säsongskort som julklapp hör då av dig till fiskekontoret. alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916


2018-11-30
Sista fiskedagen är avklarad för i år. Vi tackar alla som besökt oss under året och vi hoppas på återseende :) Premiären till nästa år blir lördagen den 16:e mars. Vi släpper då endast 100st platser. Under December månad kommer vi lägga ut på hemsidan och Facebook när du kan anmäla dig till premiären. GOD JUL O GOTT NYTT ÅR önskar vi på Älvkarlebysportfiske.


Facebook
Läs gärna och dela Älvkarleby sportfiskes inlägg på facebook 29:e november. Det är så Naturvårdsverket resonerar om framtidens fisketurism.


30 November !
Fiskesäsongen närmar sig sitt slut för i år här i Älvkarleby. Fredag den 30:e november är sista dagen för fiske på A-sektionen. Denna dag bjuder vi alla tomtar på gratis fiske på A-sektionen. Kravet är full tomteklädsel som på bild. Den tomte som lyckas fånga den största havsöringen innan kl.15 den 30:e november blir belönad med en julklapp. Under dagen bjuder vi på kaffe och pepparkaka på fiskekontoret. Fiskekort kan endast hämtas ut på fiskekontoret. Välkomna.


Hej alla fiskare !
Här nedan kommer en länk till just dig som fiskar här i Älvkarleby. Detta är ett brev som beskriver lite hur vi på Älvkarleby sportfiske jobbat och om våra tankar.
http://alvspofis.se/nyheter/hej_alla_fiskare.pdf

Brev till HaV och NV
Här kan du läsa ett mail som jag skickade till myndigheterna HaV och Naturvårdsverket angående nedgången avhavsöringsfisket. Jag vill med detta brev få myndigheterna att ta tag i ett allvarligt problem. Jag vill att dom förklarar nonchalansen mot förvaltningen av skarv och gråsäl. Samtidigt kräver jag ett agerande och en förklaring. Läs gärna detta och dela på vår facebook..
http://alvspofis.se/nyheter/HaV.pdf

Bilbron över älven öppen !
För allas vetskap så är Karl den 13:e bron öppen igen. Bilbron över älven vid Kraftverket.