Nyheter

Fisket öppnar 1:a Juli
1:a juli öppnar fisket igen på A-sektionen och i Kungsådran. Det är fortfarande hög temperatur så håll koll på hemsidan innan ni besöker oss.


Stängt på A-sek 30juni !
30 juni är fisket stängt på A-Sektionen p.g.a för hög vattentemp.


Stängt på A-sek 29juni !
29juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan


Stängt på A-sek 28juni !
28juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan


Stängt på A-sek 27juni !
27juni är fisket stängt på A-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan.


Fr.o.m 26juni !
Fr.o.m 26juni är fisket stängt på a-sektionen samt Kungsådran. Detta pga hög vattentemp. När fisket öppnas igen kommer meddelas här på hemsidan.


Vattentemp och fisket !
Vid vattentemperatur över 24grader stänger vi fisket på A-sektionen samt Kungsådran. Tempen visas under fliken Fångster sen fångstdata.


Fiskekort i skåpet !!!
Ska man ha utlagt fiskekort i skåpet så måste man ringa in till fiskekontoret innan kl:17.00 !!!


Covid -19
Nu när laxsäsongen startat vill vi påminna alla om läget. Alla skall hålla avstånd efter älven och det är 2meter mellan varandra. Sprid ut er efter älven. Det rörliga fisket skall tillämpas. Är man sjuk eller har symtom så håller du dig hemma. Respektera rådande läge och restriktionerna kan ändras så håll koll här på hemsidan. Fiskekontoret har begränsat max 2st personer på kontoret. Möjlighet finns att hämta ut fiskekorten i boxar utanför kontoret. Ring 026-72916


Laxtrofén 2020 inställt !!!FALLENSDAG 2020 inställt!!
FALLENSDAG 2020 inställt!! Vi är i ett läge när vi alla har ett ansvar att minska smittspridningen. -Det ansvaret måste vi ta! Så på grund av det rådande läget med coronautbrottet och de råd och riktlinjer som ges ställer vi in Fallensdag 2020. Men vi önskar er välkommen tillbaka nästa år 2021! //Fallensdag –Älvkarleby Kommun, Vattenfall och Älvkarleby Idrottsklubb


Akustiska mottagare i älven.
På bilden här bredvid är det utmärkt var det är utlagda akustiska mottagare. Syftet är att följa märkt laxsmolt under utvandring från Untra till mynningen. Länsstyrelsen kommer även att sätta upp antenner för att följa lekvandrande lax från havet vidare upp i älven. Låt dessa mottagare vara. Om du råkar fiska upp en lägg tillbaka den i vattnet.


Dragning för Kungsådrans fiske
Dragningen för Kungsådrans fiske 1:a maj är nu avgjord. ENDAST 8st personer hade skänkt 300kr till öringsfonden för detta. Dragningen gjordes i dag kl.15:45 av Älvkarleby sportfiskes ordförande Jocke Eriksson Dom som hade turen på sin sida är: Jahn Olovsson Gävle Thomas Andersson Sundborn David Eriksson Örbyhus Otto Nettlebladt Tyresö Grattis till en sannolikt grym dag vid Kungsådran. Dessa personer får höra av sig till fiskekontoret för ytterligare info. Tack alla ni 8 som gav en 3 hundring till öringsfonden !


Registrering av fisk !
När ni registrerar fisk fyll i samtliga kolumner. Fisken du tar reda på skall vägas på fiskekontorets våg. Detta för att se om fisken du fångat är pittag märkt. Detta är regler på fiskevårdsområdet. Är fisken klippt eller oklippt. Statistiken är till för er som fiskar. Samt är det av stort värde för alla att få en bra statistik på odlad/vild fisk. Fyll även i detta för dom återutsatta.


Gåva för 300kr !
Till er som inte har en plats i Kungsådran 2020. Skänker du 300kr till öringsfonden är du med om chansen till fiske i Kungsådran 1:a maj. Har du redan bokat in ett fiske i Kungsådran i år så får du INTE vara med i utlottningen. Men givetvis får du skänka en slant för välgörandet. Det du gör är att du betalar in 300kr till öringsfondens bankgiro: 724-6150 Skriv GÅVA följt av ditt namn i meddelandet. Betalningen ska vara hos oss senast 9:e april. (Du får inte tillbaka pengarna om du inte får en plats). 15:e april kommer någon ur styrelsen dra lott om vilka 4 som får en plats i Kungsådran den 1:a maj. Vilka som får plats meddelas på hemsidan/facebook. Därefter får NI som vinner maila fiskekontoret för att få information om fisket i Kungsådran. Pengarna vi får in för denna dag kommer gå till ”välgörande ändamål” till förmån för havsöringen.


2020-03-31
Nu i dessa corona tider kanske man inte vill träffa så mycket folk. Vi har den servicen att vi kan lägga ut fiskekort i skåpet utanför fiskekontoret. Om man vill ha ett fiskekort utlagt i skåpet, ska man ringa fiskekontoret senast kl 17.00 dagen innan man ska fiska.


Gåva för 300kr !
Till er som inte har en plats i Kungsådran 2020. Skänker du 300kr till öringsfonden är du med om chansen till fiske i Kungsådran 1:a maj. Har du redan bokat in ett fiske i Kungsådran i år så får du INTE vara med i utlottningen. Men givetvis får du skänka en slant för välgörandet. Det du gör är att du betalar in 300kr till öringsfondens bankgiro: 724-6150 Skriv GÅVA följt av ditt namn i meddelandet. Betalningen ska vara hos oss senast 9:e april. (Du får inte tillbaka pengarna om du inte får en plats). 15:e april kommer någon ur styrelsen dra lott om vilka 4 som får en plats i Kungsådran den 1:a maj. Vilka som får plats meddelas på hemsidan/facebook. Därefter får NI som vinner maila fiskekontoret för att få information om fisket i Kungsådran. Pengarna vi får in för denna dag kommer gå till ”välgörande ändamål” till förmån för havsöringen.


Registrering av fisk !
Alla havsöringar som fångas och tas upp skall vägas på fiskekontorets våg. Vissa är pittagmärkta och den informationen är väldigt viktig för oss och er. Likaså skall alla registrera om fisken som fångas är fettfeneklippt eller oklippt.


Vild havsöring !
Tänk på dom rådande omständigheterna för havsöringen. Återutsätt gärna vild havsöring, dvs oklippt.


Premiären 21:a mars
Premiären i morgon. Fiskekorten kan hämtas ut från kl.06:30. Fiskekorts utdelningen kommer ske utanför fiskekontoret. Kaffe kommer serveras utomhus. Vi kommer begränsa antalet personer som ska handla övriga fiskekort och fiskegrejer till max 2st personer samtidigt inne på fiskekontoret. Värmestugan kommer hållas öppen. Har du förkylningssymtom får du inte besöka fiskekontoret eller värmestugan. Korv/Bröd kommer grillas samt ärtsoppa kommer serveras ute från kl.11:00 och så länge det finns. Serveringen är gratis men lämna gärna ett bidrag till öringsfonden. Vi kommer ha en tävling för alla som fiskar premiären på A-sektionen. Största havsöringen (Vild havsöring får EJ anmälas, dvs oklippt). Havsöringen ska vara invägd senast kl.13:00. Säg till personal när du skall väga in. Vinsten är ett påsk ägg men hemligt innehåll.


Premiären kommer bli av !
Premiären 21:a mars kommer bli av. Oklart om vi kommer kunna bjuda på korv/bröd, ärtsoppa mm. Återkommer under fredag med detta. Har du symtom på förkylning så är vi tacksamma om du inte besöker oss på fiskekontoret. Detta gäller ALLA.


Premiären fullbokad 2020 !
Premiären 21:a mars är nu fullbokad. Alla ni som anmält er till premiären. Glöm inte att betala in senast 28:e februari.


Kungsådrans fiske 2020 !
Alla platser i Kungsådran är fullbokade. Vi kommer släppa några till platser så håll utkik.


Facebook inlägg
I morgon 14:e februari kl.12:00 kan du/ni läsa ett inlägg på vår facebook som har rätt stor betydelse för framtidens fiske. Läs och dela inlägget.


Kungsådran 2020
Kom ihåg att boka in 23:e februari ! Då är det möjligt att boka en plats i Kungsådran. Läs mer om bokning, regler mm här på sidan under fliken Kungsådran.


Fiskepremiären 21:a mars
Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. 300kr/person. Endast förbokade ! Finns platser kvar. Anmälan gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller tel.026-72916 Passa på att köpa säsongskort innan premiären då kostar det 3 000kr. Köper du säsongskortet tidigt får du ett lågt fiskekorts nummer.


Budgivningen avgjord !
Budgivningen för en dags fiske i Kungsådran den 30:e september är avgjord med ett mycket förmånligt tillskott till öringsfonden. Öringsfonden får för denna dag in mycket generösa 28 160kr. Pengar som kommer se till att mer havsöring sätts ut i Dalälven. Stort tack till alla er som lagt ett bud! Övrig bokning av fiske i Kungsådran kommer kunna läsas på vår hemsida inom kort. http://alvkarlebysportfiske.nu/kungs%C3%A5dran/info Följ oss på facebook det kommer fler chanser förutom telefonbokningen för fiske i Kungsådran!!! Personerna som lagt dom högsta buden för fiske den 30:e september: Per Axman Andreas Ramsby Fredrik Rexhammar Lennart Lorås Stort tack ! Glöm inte anmäla er till fiskepremiären på A-sektionen, lördagen den 21:a mars. Begränsat antal platser (100st) Anmälan för premiären gör du till alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916


Fisketävlingar år 2020
Under 2020 kommer 2st fisketävlingar hållas på A-sektionen. Laxtrofèn 13:e juni. Öringstrofèn 17:e oktober. Nytt för i år är vi Älvkarleby sportfiske är arrangörer. På båda tävlingarna kommer det vara begränsat antal platser samt förbetalning. Mer info i början på 2020.


Flugfiske i Kungsådran 2020!
Nu är det klart. Vattenfall har gjort klartecken Det kommer vara liknande upplägg som 2019. Datumen kommer vara enligt nedan: 6st dagar på våren 1-6maj. All fisk skall återutsättas 16st dagar på sommaren 23juni-8juli. Där alla som fiskar på sommaren får ta reda på en nystigen fettfeneklippt lax. 34st dagar på höstfisket. 28augusti-30september. All fisk skall återutsättas. Turisthotellet letar nya ägare så det är oklart hur det blir med luncherna som tidigare ingick i fisket. Vi jobbar på en lösning. Det kommer som i år vara vissa dagar som är ej bokningsbara. Dom som köper säsongskort på A-sektionen innan 21:a februari kommer få förtur att boka en dag i Kungsådran. Begränsat till 20platser. Nytt för i år är att vi kommer ge företag/privatpersoner chansen att ”sponsra” öringsfonden. Det är upp till företag eller privatpersoner att komma med förslag på tex 1 dags fiske. 2 dagars fiske eller max 3st dagars fiske. Med eller utan boende, mat mm. Vi kommer för detta reservera 6st dagar. Ni som är intresserade av detta maila: janne@alvkarlebysportfiske.nu (senast 16:e februari) Vi ser till öringsfondens bästa och väljer dom ”bästa” förslagen. Vi släpper i dag 4st platser den 30:e september! Du budar på EN plats. Dom 4 högsta buden får en plats.(Lunch ingår men oklart var). Lägg ditt bud senast 6:e januari kl.21:00 på mail: janne@alvkarlebysportfiske.nu Vinnande bud blir kontaktad senast 1h efter avslutad tid. Bokning av kort i Kungsådran kommer ske söndagen den 23:e februari kl.15:00. Dom som köpt säsongskort innan 21:a februari kommer kunna ringa kl.13:00 samt har även möjlighet att ringa kl.15 Mer info om vilka datum som finns tillgängliga kommer ut senast vecka 3. Det kommer under året finnas fler tillfällen att ta del av en dag i Kungsådran så det gäller att följa oss på facebook. Se gärna filmen om Kungsådran som Micke Frödin gjort efter sitt besök. https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=HZCLEEzs1Mg&feature=emb_logo Vid frågor och funderingar kontakta fiskekontoret på 026-72916


God Jul och Gott Nytt År
Vi på Älvkarleby sportfiske vill tacka alla som besökt oss under året. Nu blickar vi framåt och hoppas på en god utveckling på fiskesäsongen 2020. Vi kommer fortsätta jobba för att få tillbaka havsöringen och hoppas vi får hjälp av alla er där ute. Premiären år2020 är lördagen den 21:a mars. Max 100st premiärfiskare. Endast förbokade ! Premiärkorten släpps den 2:a januari.


Nytt för år 2020
Dagkort vuxen under juni och juli kommer kosta 350kr. Åldern för ungdomskort ändras till 15år på A och B/C sektionen.(Ungdomskort 15 t,o,m 18år). Resterande fiskekorts priser oförändrade. Reglerna oförändrade.


Facebook inlägg!
Facebook inlägget jag delade kl.09 lördag den 26oktober är av någon anledning inte sökbar om du inte har facebook anknytning. Vill du veta vad jag skrev i inlägget måste du kontakta någon som är medlem i facebook eller så mailar du oss så kan jag skicka ut innehållet på mail. Vår mail: alvkarleby.sportfiske@telia.com


Hej ALLA
På lördag kl. 09 kommer jag dela information på vår facebook "Älvkarleby sportfiske". Du behöver inte vara facebook ansluten för att läsa inlägget. Googla "Älvkarleby sportfiske facebook" så kan du läsa. Men se till att dom du känner delar detta inlägg. Det är skrämmande uppgifter!. Sen om vi ska ha en chans att få tillbaka fisket efter havsöring mm, så måste ALLA hjälpa till att skapa opinion. Så om så många som möjligt försöker skriva i hop några rader om hur just du ser på läget som råder med havsöringen, skarven, hägern så kommer jag på lördag dela mail adresser som kan vara lämpliga att skicka till. Nu måste alla engagera sig..


Fiskekort !!!
Tyvärr går det ej och köpa fiskekort på campingen. Vi återkommer här på sidan när dom kan sälja fiskekort igen.


Öringstrofén 2019
Tävlingen blir den 19 Oktober klockan 8:00. Anmälan görs via Älvkarlebysportfiskeklubb sida. http://www.alvkarlebysfk.se/ Ni som vill fiska denna dag måste vara med i tävlingen !!!


Ungdomsdag !!!
Ungdomsdag 27 Oktober på Älvkarleby sportfiske. Älvkarleby sportfiske arrangerar en ungdomsdag för åldrarna 12-18år. Söndag den 27 Oktober kl.09:00-14:00. Vi kommer gå igenom hur man riktar fisket efter havsöring i Älvkarleby. Vi kommer ha tipspromenad för ungdomarna. Mycket fina priser. (Tips inför dagen är att läsa informationshäftet för Älvkarleby sportfiske samt kolla och memorera saker inne på fiskekontoret) Det kommer bjudas på hamburgare med bröd och korv med bröd samt dryck. Allt är kostnadsfritt. Dela och tagga dom ungdomar som ni kan tänkas vara intresserade av denna dag. Anmälan gör du på alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916 senast 20 Oktober.


Budgivningen för 16e september
Budgivningen för fiske i Kungsådran den 16:e september är avgjord. Totalt får öringsfonden in 14 221kr för denna dag ! Stort tack till alla er som budade och ett speciellt tack till er som vann platserna: Peter Dahlström Henrik Thorsberg Patrik Eriksson Peter Fröjd


FISKA I KUNGSÅDRAN !
En fantastisk möjlighet ! Pengarna går oavkortat till öringsfonden. Nu har du chansen att få tag i en plats i Kungsådran. Datumen som finns tillgängliga är 16:e september och 27:e september. Lägg ett bud. Vad tycker du/ni det är värt? Alternativ 1. 4st platser den 16:e september. Fiske mellan kl.06:00-12:00 och kl.14:00-20:00 Lunch mellan kl.12-14 vid Älvkarleby turisthotell. Lägg ett bud på EN plats. Alternativ 2. Övernattning på Älvkarleby turisthotell. 4st enkelrum från den 26 till den 27:e september. Frukostkorg (fås med) och Lunch (på hotellet) mellan kl12-13 4st platser i Kungsådran den 27:e september Fiske mellan kl.06:00-12:00 och kl.13:00-19:00 Lägg ett bud på ALLA fyra platserna ink boende, frukost, lunch. Pengarna går oavkortat till öringsfonden. (Älvkarleby turisthotell sponsrar öringsfonden med boendet. Stort tack) Buden skall mailas till: janne@alvkarlebysportfiske.nu För alternativ 1. Bud lämnas på mail senast kl.20:00 den 11:e september För alternativ 2. Bud lämnas på mail senast kl.20:00 den 18:e september Vinnande bud bekräftas senast 1h efter avslutad tid. Pengarna skall sedan sättas in på öringsfondens bankgiro: 724-6150 inom 3dagar. Vid frågor eller oklarheter ring. 026-72916


Havsöring i Dalälven 14/6-15/8
Vi på Älvkarleby sportfiske har under senaste åren sett en mycket negativ trend på havsöringsfisket. Detta har vi även påpekat för våra myndigheter. Nu till i år har länsstyrelsen Uppsala beslutat att alla havsöringar som fångas i yrkesfiskarnas push up fällor i Dalälvens fredningsområde skall återutsättas. Detta för att säkra att avelsfisket i Dalälven får upp havsöring. Med denna föreskrift för yrkesfiskarna så rekommenderar/vädjar vi starkt på Älvkarleby sportfiske att all havsöring som fångas på samtliga sektioner i Dalälven skall återutsättas under tiden 14juni-15augusti. Detta för att ”säkra” den lekvandrande havsöringen. Vi alla måste hjälpas åt för att få tillbaka och värna om havsöringsfisket i Dalälven.


Hällen !!!
OBS !!! Max 7st får fiska på Hällen samtidigt.Rörligt fiske skall tillämpas då fler personer fiskar från samma ställe. Följ in/ut gångsskylt. Ett kast, ett steg nedströms osv.


Älvkarlebysportfiskes facebook
I dag söndag 30juni kl.09:03 delade jag något på vår öppna facebook "Älvkarlebysportfiske" denna sida är öppen för alla. Gå gärna in och läs och se hur länsstyrelsen fullständigt struntar i våra uppmaningar i att skydda fisk i Dalälven samt mynningsområdet. Den totala fisk kollapsen närmar sig ännu mer. //Janne


Laxstudie pågår !
Länsstyrelsen håller på med en laxstudie i Dalälven. Detta för att bla se hur laxen vandrar i Dalälven. Får du en märkt lax släpp gärna tillbaka den i så gott skick som möjligt. Om du avser att behålla den returnera gärna sändare och info om fångstplats till länsstyrelsen Gävleborg eller fiskekontoret. Telefon 010-2251402 eller fiskekontoret på 070-5751333. Läs även på vår facebook "Älvkarleby sportfiske"


Havsöring i Dalälven 14/6-15/8
Vi på Älvkarleby sportfiske har under senaste åren sett en mycket negativ trend på havsöringsfisket. Detta har vi även påpekat för våra myndigheter. Nu till i år har länsstyrelsen Uppsala beslutat att alla havsöringar som fångas i yrkesfiskarnas push up fällor i Dalälvens fredningsområde skall återutsättas. Detta för att säkra att avelsfisket i Dalälven får upp havsöring. Med denna föreskrift för yrkesfiskarna så rekommenderar/vädjar vi starkt på Älvkarleby sportfiske att all havsöring som fångas på samtliga sektioner i Dalälven skall återutsättas under tiden 14juni-15augusti. Detta för att ”säkra” den lekvandrande havsöringen. Vi alla måste hjälpas åt för att få tillbaka och värna om havsöringsfisket i Dalälven.


Rörligt fiske
Nu när laxfisket dragit igång och det börjar bli mycket fiskare efter älven så skall rörligt fiske tillämpas. Detta innebär att man börjar och slutar sitt fiske vid in/ut gångsskyltarna. Däremellan gäller 1st kast och sedan ett steg nedströms. Där inga in/ut gångsskyltar är uppsatta gäller också rörligt fiske då flera fiskar på samma ställe. Dessa regler finns till för att vi ska ha det trevligt efter älven


Älvkarlebyälvan !
Lördagen den 15/6-2019 är det premiär för ÄlvkarlebyÄlvan. Detta lopp kommer snitslas runt älven och löparna kommer springa över hängbroarna mellan kl.13-14 och då framkomligheten för fiskare kommer vara begränsad. Ha överseende med detta.Loppet anordnas av Älvkarleby IK och är ett motionslopp för hela familjen i naturskön miljö. Alla är välkomna att delta – gå, lunka eller löp! Välj mellan Älvan (11 km) eller HalvÄlvan (5,5 km) oavsett ålder. Läs mer på: http://www.alvkarlebyik.nu/start/?ID=256244


Laxtrofen 2019
Laxtrofén 2019. Tack vare några som ej godtog att Laxtrofen skulle bli inställd, så blir tävlingen av ändå :) Laxtrofen blir den 15e Juni kl 9:00 - 24:00. Anmälan Swish 360 kr till 073-6550777 (Efter anmälan 400kr) Ska man fiska den dagen på A-sek måste man vara med i tävlingen. Mer info om tävlingen hittar ni på www.alvkarlebysfk.se


Flugfiskare se hit !
Dom 4 första som lyckas fånga en lax på flugspö på A-sektionen i Älvkarleby får en varsin plats i kungsådrans flugfiske 1:a juli. Laxen ska fotas med fångstmannen/kvinnan och tillsammans med antingen en Älvkarleby sportfiskekeps eller Älvkarleby sportfiskets måttband. Laxen behöver inte vara nystigen och tävlingen startar i dag och pågår till 4st laxar fångats på flugspö.


Vårpremiär i Kungsådran
3-5maj hade vi premiär för ett maj fiske i Kungsådran. Dessa 3dagars flugfiske i Kungsådran var över förväntan. Detta nytt för i år. 4st personer/dag fiskade under dessa 3dagar. Det registrerades 45st havsöringar mellan 45-75cm där flertalet var nystigna havsöringar. 2st laxar 70 och 75cm. 4st regnbågar 45-65cm. Samt 2st gäddor. Alla fiskar återutsattes.


Läs !
Läs gärna på vår facebook "Älvkarleby sportfiske" ett inlägg som jag la upp kl.12 i dag 6maj. Går att läsa om du inte är inloggad också //Janne


Demo Hardy/Greys !
Demo Hardy/Greys ! Demo med Hardy/Greys & Guideline Måndag 13 Maj kl.16-20.00 kör Real Fishing i samarbete med Hardy/Greys demo på Fla i Älvkarleby Nu har ni möjlighet att prova Hardy & Guideline breda utbud Det serveras kolbullar Representanter från Hardy/Greys är Anton Åsenlund & Crille Wiklund Från Guideline er det Håkan Norling


skarvfrågan !
Vi fick ett beslut om 30st ! skarvar som får skjutas under smoltutsättning. Detta är ett hån mot alla som fiskar och för fisketurismen. Myndigheterna har totalt noll kontroll på detta och förödelsen fortsätter. Undrar vilken gång i ordningen dom sista åren vi på Älvkarleby sportfiske har blivit intervjuade av media och beskrivit vår situation i tidningarna och TV. Undrar hur många mail jag har skrivit till myndigheterna om havsöringens nedgång och om vår stora oro. Skarvens framfört och predation, gråsälens predation och det enorma uttaget av fisk som sker med trålarna. Även kommunerna i området har blivit informerade under lång tid. Är det ingen av dessa som läser sina mail, tittar dessa personer inte i tidningarna och på TV. Sitter dom och sover när jag har powerpoint presentationer. Om ni alla där ute bara skulle veta vad som försiggår. Hoppas tidningarna fortsätter följa och skriva om detta. Och att alla där ute fortsätter att kräva att myndigheterna agerar. Maila dom som har ansvar(Eller delat ansvar) för detta: registrator@slu.se havochvatten@havochvatten.se kundtjanst@naturvardsverket.se uppsala@lansstyrelsen.se gavleborg@lansstyrelsen.se Eller din länsstyrelse i ditt län. Jordbruksverket har ett utpekat uppdrag att utveckla Sveriges Fisketurism. Vill du ha tillbaka havsöringsfisket i älvarna/åarna och kusten? Du måste också AGERA !


Ungdomsdag !!!
Ungdomsdag 28april på Älvkarleby sportfiske. Älvkarleby sportfiske arrangerar en ungdomsdag för åldrarna 12-18år. Söndag den 28:e april kl.09:30-15:00. Vi kommer gå igenom hur man riktar fisket efter havsöring i Älvkarleby. Vi kommer ha tipspromenad för ungdomarna. Mycket fina priser. (Tips inför dagen är att läsa informationshäftet för Älvkarleby sportfiske samt kolla och memorera saker inne på fiskekontoret) Det kommer bjudas på hamburgare med bröd och korv med bröd samt dryck. Allt är kostnadsfritt. Dela och tagga dom ungdomar som ni kan tänkas vara intresserade av denna dag. Anmälan gör du på alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916 senast 22april.


Premiären
Tack alla fiskare och alla ni som besökte oss under premiären.


Registrering av återutsatta
Registrering av återutsatta är under uppbyggnad. Registrering av havsöring kommer endast vara över 45cm.


Info om Premiären
Fisket startar kl.08:00-18:30. Kontoret öppnar kl.06:30 på morgonen.Vi bjuder på kaffe och kaka under dagen samt ärtsoppa och korv med bröd mellan kl.10:30-14:00. Vattenföringen väntas ligga på 3-400kubik. Tempen strax över 0grader. Vädret vet man aldrig hur det blir med. Välkomna


Premiären 16:e mars
Fisket startar kl.08:00-18:30. Kontoret öppnar kl.06:30 på morgonen.Vi bjuder på kaffe och kaka under dagen samt ärtsoppa och korv med bröd.


Nytt för år 2019 !
En nyhet inför år 2019 är att du kommer ha en frivillig möjlighet att registrera återutsatta havsöringar över 45cm på vår hemsida. Det kommer ligga en banner på förstasidan,(Ligger ute till premiären) klicka på den och följ sedan ifyllningsformuläret. Detta är frivilligt men vi ser gärna att så många som möjligt registrerar sina havsöringar över 45cm. Vi kommer fortsättningsvis även ha en pappersjournal vid invägningen för återutsatta havsöringar. En upplysning till alla är att all havsöring och lax som du tar reda på skall vägas och registreras på fiskekontorets våg och registreras i fångstjournalen i paviljongen. Även regnbåge, sik och gös skall registreras vid fiskekontoret. Detta är en regel och inga undantag. Att Invägningen sker på fiskekontorets våg är väldigt viktig. Detta Pga att en del laxar och havsöringar har blivit märkta med ett chip och dessa chip kan läsas av med en antenn som sitter inbyggd i vågen. Dessutom får vi en vikt statistik som blir bättre än om alla väger på olika vågar. (Bild: Inskrivning samt invägnings plats vid fiskekontoret)


Fiskepremiären 16:e mars
Premiären den 16:e mars är sedan en tid tillbaka fullbokad och dom som anmält sig till premiären men inte betalat innan den 4:e är nu ersatta av reserver.


Fiskepremiären 16:e mars !
Fiskepremiären lördagen den 16:e mars är nu fullbokad. Reservlista finns att sätta upp sig på. Maila kontoret eller ring.


Kungsådran fullbokad 2019
Kungsådran blev även i år fullbokad på kort tid. Trycket på platserna var enormt.Håll koll på hemsidan samt vår facebook om det blir möjligt att få tag på ytterligare platser i Kungsådran under 2019.


Facebook !
Följ oss gärna på vår facebook. "Älvkarleby sportfiske" Finns en del inlägg om myndigheternas agerande på den negativa trend på havsöringen. Kan vara bra att läsa och dela med andra.


Bokning av fiske i Kungsådran
Dom som köper 2019års säsongskort på A-sektionen före 22februari 2019 kommer få förtur att ringa in och boka kort i Kungsådran. Vi kommer vid detta tillfälle släppa 20st platser. Så först till kvarn. Du som löst säsongskort före 22februari kommer få ringa in Söndagen den 24:e februari kl.13:00. (Kontroll kommer ske att du köpt säsongskort eller att inbetalning gjorts) Vid denna förtur får du även boka åt dina kompisar samma dag som du bokat(max 4st/dag). Men då måste även dom löst säsongskort innan 22/2. Du med säsongskort kommer även få möjligheten att boka ytterligare en dag både under perioden maj-juli och höst perioden augusti-september under ordinarie boknings tid.. För övriga sker Bokning av fiske i Kungsådran söndagen den 24:e februari kl.15:00. Vi oklarheter ring oss på 026-72916


Bokning Specimèn mete !
Bokning av specimèn mete på A-sektion kan göras från första vardagen i februari.Läs mer här på hemsidan under fliken "Fisket" och sedan "Specimèn". Vid frågor och funderingar kontakta gärna oss.


Kungsådran 2019
Det är nu klart ! Vi har fått klartecken av Vattenfall att förvalta flugfisket i Kungsådran 2019. Priset är lika och uppläggen liknande. Nyheter till år2019 i Kungsådran ! Vi öppnar upp för 3st dagar i början på maj (3-4-5) 1200kr/person. Pengarna vi får in för dessa 3dagar går till att anordna bla en ungdoms dag på våren och en ungdomsdag på hösten här i Älvkarleby. Sen kommer sommarfisket vara 15-16:e juni, 23:e juni-7:e juli. Sen höstfisket 24-25:e augusti och 30:e augusti- 30:e september. Dom som köper 2019års säsongskort på A-sektionen före 22februari 2019 kommer få förtur att ringa in och boka kort i Kungsådran. Vi kommer vid detta tillfälle släppa 20st platser. Så först till kvarn. Dom som löst säsongskort före 22februari kommer få ringa in Söndagen den 24:e februari kl.13:00. (Kontroll kommer ske att inbetalning gjorts) Vid denna förtur får du även boka åt dina kompisar samma dag som du bokat(max 4st/dag). Men då måste även dom löst säsongskort innan 22/2. Du med säsongskort kommer även få möjligheten att boka en dag till, sommar och höst under ordinarie boknings tid.. För övriga sker Bokning av fiske i Kungsådran söndagen den 24:e februari kl.15:00. Säsongskort för 2019 på A-sektionen kommer vara möjligt att köpa fr,o,m 2januari. Du löser ditt säsongskort på fiskekontoret eller genom att sätta in pengar på vårat bankgiro: 764-9072. Glöm ej meddela namn och ort på inbetalningen. Vi kommer under januari lägga ut all information på både facebook och vår hemsida. Vid oklarheter ring fiskekontoret. Tel.026-72916


Fiskepremiären år 2019
Fiskepremiären år 2019 är lördagen den 16:e mars. Max 100st premiärkort kommer släppas. Premiären för 2018 blev fullbokad i slutet på februari så boka i tid. Endast förbokning och förbetalning. Premiärbokningen kan göras på 026-72916 eller alvkarleby.sportfiske@telia.com från 2 januari. Premiären kostar 300kr/person.


Fiskekortspriser för år 2019
Oförändrade fiskekortspriser till år 2019. Säsongskorten A-sektion kostar 3000kr om du köper det innan premiären. Därefter 3300kr. Vill du köpa säsongskort som julklapp hör då av dig till fiskekontoret. alvkarleby.sportfiske@telia.com eller ring 026-72916


2018-11-30
Sista fiskedagen är avklarad för i år. Vi tackar alla som besökt oss under året och vi hoppas på återseende :) Premiären till nästa år blir lördagen den 16:e mars. Vi släpper då endast 100st platser. Under December månad kommer vi lägga ut på hemsidan och Facebook när du kan anmäla dig till premiären. GOD JUL O GOTT NYTT ÅR önskar vi på Älvkarlebysportfiske.


Facebook
Läs gärna och dela Älvkarleby sportfiskes inlägg på facebook 29:e november. Det är så Naturvårdsverket resonerar om framtidens fisketurism.


30 November !
Fiskesäsongen närmar sig sitt slut för i år här i Älvkarleby. Fredag den 30:e november är sista dagen för fiske på A-sektionen. Denna dag bjuder vi alla tomtar på gratis fiske på A-sektionen. Kravet är full tomteklädsel som på bild. Den tomte som lyckas fånga den största havsöringen innan kl.15 den 30:e november blir belönad med en julklapp. Under dagen bjuder vi på kaffe och pepparkaka på fiskekontoret. Fiskekort kan endast hämtas ut på fiskekontoret. Välkomna.


Hej alla fiskare !
Här nedan kommer en länk till just dig som fiskar här i Älvkarleby. Detta är ett brev som beskriver lite hur vi på Älvkarleby sportfiske jobbat och om våra tankar.
http://alvspofis.se/nyheter/hej_alla_fiskare.pdf

Brev till HaV och NV
Här kan du läsa ett mail som jag skickade till myndigheterna HaV och Naturvårdsverket angående nedgången avhavsöringsfisket. Jag vill med detta brev få myndigheterna att ta tag i ett allvarligt problem. Jag vill att dom förklarar nonchalansen mot förvaltningen av skarv och gråsäl. Samtidigt kräver jag ett agerande och en förklaring. Läs gärna detta och dela på vår facebook..
http://alvspofis.se/nyheter/HaV.pdf

Bilbron över älven öppen !
För allas vetskap så är Karl den 13:e bron öppen igen. Bilbron över älven vid Kraftverket.


2018-10-31
Den 31 Oktober kommer det köras båt på hela A-sek. Vattenfall ska göra jobb. Hoppas att ni har överseende med detta och visar hänsyn.


Kungsådran 2018
Nu finns en summering om fisket i Kungsådran här på hemsidan under fliken "Kungsådran". Där finns också fångstredovisning för hela perioden. Nu jobbar vi vidare med förhoppning om ett fiske där även 2019. Givetvis då med lite nyheter. Följ oss på hemsidan och vår facebook.


Öringstrofén 2018
Öringstrofén 2018 Tävlingsdag är Lördag 20/10 Klockan 08:00-16:00. Vi finns på plats klockan 07:00 Prisutdelning ca 16:20 vid fiskekontoret. Samling 1 timme innan start. Ska du anmäla dig går du in på http://www.alvkarlebysfk.se Ska du fiska denna dag så måste du vara med i tävlingen.


Kungsådran hösten 2018
Fångstredovisning för höstfisket i Kungsådran år2018. 125st har fiskat totalt under hösten. Fisket i Kungsådran har varit minst sagt magiskt. Nästan alla har upplevt fisket i Kungsådran i år som något alldeles unikt och galet. Förmodligen har den låga vattenföringen i älven gjort att fler fiskar sökt sig upp i Kungsådran. -Fisket i Kungsådran är bara för bra för att vara sant ! Detta är en kommentar från en som fiskat i Kungsådran som nog fler kan instämma med !. Nu följer en noga planering om hur vi skall presentera upplägget för ett förhoppningsvist fortsatt fiske i Kungsådran år 2019. Tack Vattenfall för att vi får förvalta detta fiske och tack alla som fiskat i Kungsådran. Följ oss på facebook och vår hemsida så missar ni inget. Se fångstfördelningen här på sidan under "Kungsådran" och fångster 2018 Alla fiskar som fångats i Kungsådrans höstfiske har återutsatts.


Fångst rapport Kungsådran.
Här nedan följer en fångstredovisning för fisket i Kungsådran 24-26augusti samt 31augusti-12 september. Fisket har varit fantastiskt och det har fångats 125st laxar mellan 50-110cm samt 77st havsöringar mellan 50-85cm. 1st regnbåge på ca 80cm. flertalet mindre abborrar och några smågäddor och 4st idar. Titta även på vår facebook "Älvkarleby sportfiske"


Kungsådrans "budgivningar"
Budgivningarna för fisket i Kungsådran 10:e och 20:e september är nu avklarade totalt fick vi in till öringsfonden 29486kr för dessa två dagar! 12974kr för den 10:e och 16512kr för den 20:e. Stort tack till alla som budade.


Vill du flugfiska i Kungsådran
Nu har du chansen. Vi släpper några platser i Kungsådran till förmån för Öringsfonden. Lägg ett bud. Dagarna är 10:e och 20:e september ! Fiske i Kungsådran måndag 10:e september ! Vi budar ut 4st platser. Startbud 1200kr Inkl lunch på Turisthotellet. Fisketiden är kl.06:00-12:00 och sedan kl.14:00-21:00. Vi budar även ut fiske i Kungsådran torsdagen den 20:e september även då 4st platser, startbud 1200kr ink lunch på Turisthotellet, då fisketiden är kl.06:00-12:00 och sedan kl.14:00-20:00. (Läs mer om regler i kungsådran på www.alvkarlebysportfiske.nu) Lägg ett bud på en fiskeplats men du har möjlighet att buda på en plats båda dagarna. Maila ditt bud till alvkarleby.sportfiske@telia.com Stopp på budgivningen för den 10:e september är Torsdag 6/9 kl.17:30. Stopp för budgivningen för fisket den 20:e september är söndagen den 16/9 kl.17:30 Dom fyra med de högsta buden för den 10:e och den 20:e vinner. Vid flera på samma bud, vinner dom 4 som mailade in först. Du budar på en fiskeplats/datum. Vinnarna blir kontaktade via mail senast kl.18:00 samma dag som budgivningen stoppats. Endast flugspöfiske och all fisk skall återutsättas. Vid oklarheter ring fiskekontoret. Gör en god gärning för öringsfonden och samtidigt få en fiskedag på förmodligen ett av Sveriges hetaste flugfiskeplatser.


Följ sportfiskarnas valenkät
Riksdagsvalet 2018 närmar sig och Sportfiskarna har ställt de åtta riksdagspartierna mot väggen. Fram till valdagen 9 september kommer vi nu att presentera deras svar. Först ut är Centerpartiet. Frågorna som ställs är fiskerelaterade och bland annat om skarven. Det har vi skrivit om tidigare här på hemsidan och om skarv och säl kan du läsa om politikernas svar här på vår hemsida.
https://www.sportfiskarna.se/Om-oss/Aktuellt/ArticleID/7331

Bilbron över älven avstängd
Under perioden 3 september-11 november kommer Karl den 13:e bron i Älvkarleby att vara helt avstängd för trafik. Skyltning om avstängning och omledning är uppsatta efter vägen. Detta kommer givetvis påverka alla er som fiskar och får fisk som sedan skall registreras. Så under tiden som bron är helt avstängd så kommer möjligheten finnas att ni som fångar en fisk enbart från Hunsen, Fla, Bagarkurvan, Holgers nacke samt Skravlet får väga, mäta fisken själv på en GODKÄND våg och ringa in fångsten mellan kl.16:00-16:30 på 026-72916 eller 070-5751333. Vi är tacksamma om ni trots broavstängning fortsättningsvis kommer till kontoret och väger in din fångst. Ni som kommer söderifrån på E:4an sväng av vid hyttön istället för Dragon gate.


Elfiske med båt !!!
Den 28-30Augusti kommer det bedrivas elfiske på A-sek. Hoppas att ni har överseende med detta och visar hänsyn.


Specimèn fisket
specimèn fisket är nu tillgängligt på a- sektionen igen. Kontakta fiskekontoret för att lösa kort


Laxtrofen 2018
Tävlingsdag är Lördag 16/6 klockan 09:00-24:00 Samling 1 timme innan start. Vuxna 360kr. Ungdom upp till 16 år 180 kr Betalas in på BankGiro 306-1157. Handelsbanken. eller Swish till Tele Nr 073-6550777 Skriv meddelande laxtrofen och namn. Att anmäla sig gör ni på fiskeklubben sida www.alvkarlebysfk.se . Tänk på ska ni fiska denna dag då måste ni vara med i tävlingen.


OBS !!!
Under tiden 20/5 - 15/8 gäller enkelkrok på spinnfluga med sänke/kastdobb. Trekrok får användas på flugspö, drag, spinnare och Wobbler.


Tävling avgjord
Tävlingen är avgjord ! Dom två längsta havsöringarna som fångades på flugspö och anmäldes till våran tävling är Magnus Bergqvist Gävle med en havsöring på 74cm. Heikki Kuokkanen Västerås med en havsöring på 76cm. Vinsten är en dags fiske tillsammans med en kompis i Kungsådran torsdagen den 13:e september. Grattis ! Läs tävlingens upplägg längre ner under "nyheter"


Höga vattenföringar !
Nu råder höga vattenflöden i Dalälven och det väntas stiga till närmare 1200kubik närmsta veckan. Eftersom vattennivån närmar sig skogskanter och slybuskar vill vi bara berätta att vi kommer inte hugga ner träd och buskar som står i vattenlinjen på 1200kubik. Hoppas ni har överseende med detta.


Loppis på Fallens dag !!!
Loppis!! Fiske loppis ! Söndag den 17:e juni (Fallens dag) tänkte vi anordna en fiskeloppis på fiskekontoret. Alla pengar vi får in går oavkortat till öringsfonden. Vi tar tacksamt emot fiskeprylar, nytt som gammalt. Har ni fiskeprylar som ni vill skänka till denna loppis så är ni välkomna att lämna dessa på fiskekontoret eller på Gävle fiskeredskap. Vi kan även komma och hämta i närområdet


Årvara!!
Efter flertalet klagomål på att dom som vadar djupt i Årvara och stänger flertalet fiskare. Så vi har nu beslutat att vadning i Årvara får endast ske till max knäna.(Detta gäller alla) Håvning Skall ske från land ej utvadad. Detta gäller tillsvidare. Detta gör vi för att alla skall ha samma chans att fiska. Tillämpa även rörligt fiske när många fiskar på samma plats.


Loppis!!
Fiske loppis ! Söndag den 17:e juni (Fallens dag) tänkte vi anordna en fiskeloppis på fiskekontoret. Alla pengar vi får in går oavkortat till öringsfonden. Vi tar tacksamt emot fiskeprylar, nytt som gammalt. Har ni fiskeprylar som ni vill skänka till denna loppis så är ni välkomna att lämna dessa på fiskekontoret eller på Gävle fiskeredskap. Vi kan även komma och hämta i närområdet.


2018-04-22
Nu är trappen lagad vid skravlet.


Utlottning Kungsådran !
Vinnarna i utlottning på dom som köpte säsongskort före premiären och som flugfiskar. Vinnarna drogs under 2018års fiskestämma. Vinnarna får en dags fiske i Kungsådran den 19:e september. Vinnarna är: Bosse Lindholm Mike Tutsch Joacim Öqvist Jan P Gillberg Grattis till er !


Ungdomar se hit !
Ungdomar se hit ! Söndag den 15:e april kommer Älvkarleby sportfiske anordna en förmiddag för ungdomar med åldern 12-18år med fiske efter havsöring som inriktning. Tid mellan Kl.09:00-13:00. Vi kommer först gå igenom hur man fiskar, regler mm sedan är det fiske som gäller fram till lunch och sedan avslutar vi med att grilla korv. Vi har 5st fiskespön att låna ut. Så dom som har egna grejer får gärna ta med dessa. Detta är kostnadsfritt. Begränsade antal platser Anmälan sker på mail (alvkarleby.sportfiske@telia.com) senast 8:e april. Dela gärna detta och tipsa ungdomar som ni känner.


Golftävling till Älvkarleby
Golftävlingen som skulle bli av i Älvkarleby i sommar blev inställd. beslutet togs under söndagen den 1april


Sportfiskets framtid !
Läs vårat inlägg 31mars kl.09:40 på vår facebook "Älvkarleby sportfiske" Det handlar om skarv, säl och foderfiske. Sportfiskets framtid. Vad gör våra politiker åt saken ?


FLUGFISKARE !
Under tiden 30mars-15maj tänkte vi ha en tävling till er flugfiskare som är intresserad av en dags fiske i Kungsådran. Vinnare är de två personer som under denna tidsperiod fångar de två längsta havsöringarna med flugspö på A-sektionen i Älvkarleby. (Samma person kan inte vinna båda priserna.) 2st vinnare får ta med sig en varsin kompis för en dags fiske i Kungsådran torsdag den 13:e september 2018. För att vara med i tävlingen måste ett måttband köpas för 40kr på fiskekontoret. Detta måttband måste synas på fotot som skickas in till tävlingen. Havsöringen får återutsättas efter mätning och foto. Tar du reda på fisken så kan du komma och visa upp fisken och mäta den på kontoret under öppettiderna. Vi litar givetvis på era mätningar. Men måttbandet ska på ett eller annat vis vara med på bilden. Fotot skall mailas till alvkarleby.sportfiske@telia.com Vi skall ha fotot senast 16maj. Vinnarna presenteras på vår hemsida och facebook snarast efter avslutad tävling. Vinsten är personlig. Vinsten kan ej bytas. Kan man inte av någon anledning fiska i Kungsådran den 13/9 så går vinsten förlorad. Denna tävling är valfri att deltaga i.


Trappen på skravlet är avstängd
Vi har stängt av trappen på Skravlet pga sabotage. Det hände i lördags kväll ca 21:30 att någon vid den tiden har sprängt trappen.


Öppettider på Kontoret
Fiskekontoret håller öppet 12-16mars mellan kl.07:30-16:00 Vid köp av säsongskort finns möjligheten att göra det med en inbetalning på bankgiro: 764-9072. Före premiären kostar säsongskortet 3000kr efter premiären 3300kr.Sedan hämtar man ut kortet vid första besöket. Flugfiskar du meddela det vid betalning så är du med om en utlottning i Kungsådran.


Loppis
Fiske loppis ! Söndag den 17:e juni (Fallens dag) tänkte vi anordna en fiskeloppis på fiskekontoret. Alla pengar vi får in går oavkortat till öringsfonden. Vi tar tacksamt emot fiskeprylar, nytt som gammalt. Har ni fiskeprylar som ni vill skänka till denna loppis så är ni välkomna att lämna dessa på fiskekontoret eller på Gävle fiskeredskap. Vi kan även komma och hämta i närområdet.


Premiären 2018
Premiären lördag 17:e mars Kontoret öppnar kl.06:30 och fisket startar kl.08:00-18:30. Från kl.10:30- 14:00 bjuder vi på korv med korvbröd och ärtsoppa. Kaffe och kaka serveras under hela dagen. Det kostar inget men vi ser gärna att du skänker en slant i burken till öringsfonden. Premiären är fullbokad. Endast föranmälda får fiska.


28-31mars !
28-31mars kommer ingenjörstrupper från försvaret hit för att öva att bygga broar och dyka. Detta kommer ske vid fla. Visar alla hänsyn till varandra så kommer det inte vara några problem.


Kungsådran 2018
Fisket i kungsådran blev fullbokat på 2h och 23min.


Skarvens påverkan på fisk !
Skarvens påverkan på fisk och fiske Maria Ovegård, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet Biblioteket Skutskär 26/2 kl 18.00. Ett samarrangemang mellan Naturskyddsföreningen och Kommunen. Som ni kanske känner till så inledde Maria sin forskning på skarv här i Älvkarleby för drygt tio år sedan. Då ägnade hon mycket tid åt skarvkolonierna längst ut i Lövstabukten. Nu har hon disputerat under 2017 på en avhandling om skarv och fiske.


Kungsådran 2018
Bokning av flugfisket i Kungsådran är nu på söndag den 25:e februari kl.15:00 ! Läs mer info under "Kungsådran" här på sidan.


Premiären 2018 är fullbokad
Fiskepremiären 17:e mars är fullbokad. Reservlista finns. Maila eller ring om du vill bli uppsatt på reservlistan.


20-21 februari !
Fiskekontoret är stängt 20-21:a februari. Dessa dagar flyttar vi tillbaka kontoret till nedre plan. Ni är välkomna den 22:a februari och då till våra gamla lokaler på nedre plan. Värmestugan kommer återigen öppnas till premiären då renoveringarna efter vattenskadan är fixade.


Ungdomar se hit !
Ungdomar se hit ! Söndag den 15:e april kommer Älvkarleby sportfiske anordna en förmiddag för ungdomar med åldern 12-18år med fiske efter havsöring som inriktning. Tid mellan Kl.09:00-13:00. Vi kommer först gå igenom hur man fiskar, regler mm sedan är det fiske som gäller fram till lunch och sedan avslutar vi med att grilla korv. Vi har 5st fiskespön att låna ut. Så dom som har egna grejer får gärna ta med dessa. Detta är kostnadsfritt. Begränsade antal platser Anmälan sker på mail (alvkarleby.sportfiske@telia.com) senast 8:e april. Dela gärna detta och tipsa ungdomar som ni känner.


Tack för i år !
Fisket är nu stängt för säsongen. Vi tackar er alla som besökt oss under året och välkomnar alla åter nästa år. Premiären 2018 är Lördagen den 17:e mars. För att fiska premiären så måste man förboka och förbetala. Premiärkorten släpps 8januari och kostar 300kr. Vi nås på telefon 026- 72916 eller 070-5751333


Fiskerättsägare och B/C kort
Kom i håg att lämna in fångstredovisningar för B/C sektionen. All lax, havsöring och sik skall redovisas för år 2017. Senast 7/12 skulle det ha redovisas !!


Fiskekortspriser år 2018 !
Oförändrade fiskekortspriser till år 2018. Säsongskorten A-sektion kostar 3000kr om du köper det innan premiären. Därefter 3300kr


Sista fiskedagen 30november
Fiskesäsongen närmar sig sitt slut för i år här i Älvkarleby. Torsdag den 30:e november är sista dagen för fiske på A-sektionen. Denna dag bjuder vi alla tomtar på gratis fiske. Kravet är full tomteklädsel som på bild. Tomten som lyckas fånga den största havsöringen innan kl.15 den 30 november blir belönad med en julklapp. Fiskekort kan endast hämtas ut på fiskekontoret. Det gäller alla som har säsongskort också på A-sek är ju givetvis med i tävlingen största öringen om dom är tomtar.


Kungsådran 2018 !
Nu kan du här på sidan under fliken "Kungsådran" läsa om hur du bokar kort till Kungsådrans flugfiske 2018. Där finns även summering från föregående år och fångst redovisning. Passa på att ta chansen till att få fiska på ett av Sveriges hetaste flugfiskeplatser. Se även filmen här på hemsidan om Kungsådran.


Fiskepremiären år 2018
Fiskepremiären år 2018 kommer vara Lördag den 17:e mars. 8januari-18 släpper vi 100st premiärkort. Först till kvarn. Endast förbokning och förbetalning till premiären.


Öringstrofèn 2017
Lördagen 21 oktober ! läs mer på klubbens hemsida. http://www.alvkarlebysfk.se
http://www.alvkarlebysfk.se

Öringstrofén Lördagen den 21/10
Från kl.10:00- 15:00 bjuder vi på korv med korvbröd och läsk och Kaffe och kaka. Det kostar inget men vi ser gärna att du skänker en slant i burken till öringsfonden. Vi kommer vara och servera på fiskekontoret.


Kungsådran 2017
Nu kan du läsa en summering om kungsådrans fiske 2017 här på sidan under fliken "Kungsådran" Där finns även en sammanställning av alla fångster


Smoltutsättning !
I dag har vi satt ut ca 5 000st av den havsöringssmolt som vi köpt extra i år. Totalt i år har Älvkarleby sportfiske köpt 15 000st extra havsöringssmolt och satt ut.(ca 200 000kr) Pga invasionen av skarv i älven under våren när det var tilltänkt att sätta ut all havsöringssmolt så beslutade vi att behålla ca 5 000st för att säkerställa den utsättningen från att bli skarv mat. Vi tackar vattenfalls fiskodling på Västanå för att ni var villiga att ställa upp på detta och att ni ordnade så att det funkade. Både arbetet med dom och med extra foder för dessa. Tackar även SLU för uttransport av smolten. Ca 2 500st av dessa 5 000st har släppts i biotopåtgärdade Lillån i hopp om att dom en dag ska ta sig tillbaka dit och leka i vilt tillstånd. Tänk nu på detta ni som fiskar att dessa havsörings smolt på ca 180gram(ca 25cm) är väldigt känsliga och undvik gärna att ta i dessa i största möjliga mån om dom skulle hugga på eran krok.


Öringstrofèn 2017 !
Lördagen 21 oktober ! läs mer på klubbens hemsida. http://www.alvkarlebysfk.se
http://www.alvkarlebysfk.se

FLUGFISKARE !
Vi utökar tävlingstiden till tisdag den 12:e september kl17:00. En havsöring på över 65cm på flugspö på A-sektionen Älvkarleby. Fota havsöringen tillsammans med fångstmannen och med en referens. (c/r godtas med ett bra foto) Maila sedan fotot till fiskekontoret senast tisdagen den 12:e september kl.17:00. Nu är det den första som lyckas med detta och mailar eller kommer in till fiskekontoret vinner en dags flugfiske i Kungsådran. Vinnaren får dessutom ta med sig en kompis. Dagen som ni vinner är torsdagen den 14:e september. (Lunch på turisthotellet ingår) Vinnarna meddelas senast tisdag den 12:e september kl.18:00.


Budgivning Kungsådran !
Budgivning till förmån för Öringsfonden. Flugfiske i Kungsådran måndag 25september ! Vi budar ut 4st platser. Startbud 1200kr Inkl lunch på Turisthotelet. Fisketiden är kl.06:00-12:00 och sedan kl.14:00-20:00 (Läs mer om regler på www.alvkarlebysportfiske.nu) Lägg ett bud på en fiskeplatsplats. Maila ditt bud till alvkarleby.sportfiske@telia.com Stopp på budgivningen är Torsdag den 14:e september kl.15:00 Dom fyra med de högsta buden vinner. Vid flera på samma bud, vinner dom 4 som mailade in först. Du budar på en fiskeplats. Vinnarna blir kontaktade via mail senast kl.18:00 den 14:e september.


Flugbindarkurs 2017- 2018 !!!
Flugbindarkurs 2017- 2018 !!! Christian på Älvkarleby sportfiske kommer under vintern ha 5st tillfällen där du har möjligheten att få lära dig binda flugor lämpade för lax och havsöringsfiske i Älvkarleby. Flugbindarkursen vänder sig till dig som är över 10år och äldre. Plats för detta blir på fiskekontoret och tid ca kl.17-20 en vardag i veckan. Tid och dag kommer skräddarsys för dom som vill deltaga. Kostnad för detta kommer vara 300kr/person. Då ingår fika vid varje tillfälle, allt material för att binda flugor, instruktioner för att lära sig binda flugor. Vid intresse kontakta Christian på fiskekontoret tele: 026-72916 eller genom mail. alvkarleby.sportfiske@telia.com Max antal: 5 deltagare Sista anmälningsdag 30 Dec. Sponsor: Gävle fiskeredskap Pengarna går oavkortat till öringsfonden.


Flugfiskare se hit !!
Tävling mellan perioden 1:a september kl.05:00 till 10:e september kl.17:00. Fånga en havsöring på över 65cm på flugspö på A-sektionen Älvkarleby. Fota havsöringen tillsammans med fångstmannen och med en referens. (c/r godtas med ett bra foto) Maila sedan fotot till fiskekontoret senast söndagen den 10:e september kl.17:00. Dom 2st första som lyckas med detta och mailar in till fiskekontoret vinner en dags flugfiske i Kungsådran. Vinnaren får dessutom ta med sig en kompis. Dagen som ni vinner är torsdagen den 14:e september. (Lunch på turisthotellet ingår) Vinnarna meddelas senast söndag den 10:e september kl.18:00.


Summering sommarkungsfisket
Summering av sommarens fiske i Kungsådran
http://alvkarlebysportfiske.nu/kungsadran/summering_kungsadran_2017.txt

Toaletten vid värmestugan
Nu är toaletten öppen igen. Toaletten kommer endast vara öppen under kontorets öppet tider kl.07-18. Detta pga tidigare upprepade sabotage. Värmestugan är fortfarande under renovering.


Fallens Dag !!!
Söndag den 18/6 är det fallens dag, 1:a vattenpåsläppen kommer vara 12:30-12:40 2:a vattenpåsläppet kommer vara 15:30-15:40.
http://www.fallensdag.se/wp-content/uploads/2016/04/Banner_Program-2017_FallensDag-785x1024.png

Laxtrofèn 17juni
Laxtrofèn går av stapeln lördag den 17:e juni. Denna tävling arrangeras av Älvkarleby sportfiskeklubb. För anmälan gå in på deras hemsida. www.alvkarlebysfk.se. Säsongskort och veckokort utgår denna dag.


Elfiske med båt
Nu börjar projekt ”LIV – Laxfisk i nedre Dalälven” med inventering av harr, öring och annan laxartad fisk i Nedre Dalälvens strömsträckor. Datum och tider som dom inventerar på A-sektionen är. Onsdag 31maj kl.09-14 Torsdag 1juni kl.09-14 Fredag 2juni kl.09-14 Det kommer vara en elfiskebåt som kommer åka runt på A-sektionen. Visa hänsyn


Lördag 27maj
Lördagen den 27maj kommer Dagermanpriset delas ut på laxön. Detta kommer medföra ett kortare vattensläpp från damm luckorna. Detta sker runt kl.13:30


Vägen avstängd !
På fredag den 12maj mellan kl.13-15 kommer vägen ner till parkeringen vid fiskodlingen och den som sedan gå till fiskekontoret vara stängd.(Forskarstigen) Detta pga arbete ska utföras av en flistugg


Statistik för April på A-sek
526st fångade havsöringar varav 114st återutsattes. Medelvikt 1,96kg. Största havsöringen på spinn vägde 6,61kg och fångades av Fredrik Bergström Tyresö. Största på flugspö fångades av Sören Jodèn Uppsala och vägde 7,15kg.


Utlottning Kungsådran !
I går hade Älvkarleby sportfiske den årliga fiskestämman och i samband med den så var det utlottning bland dom som hade köpt säsongskort hos oss innan premiären och som flugfiskar. Vinsten är en dags flugfiske i Kungsådran den 20:e september. Vinnarna i utlottningen är: Lars Cantzler Peter Landström Sture Frank Einar Juvonen Grattis till er !


Premiären lördag 18:e mars
Kontoret öppnar kl.06:30 och fisket startar kl.08:00-18:30. Från kl.10:30- 14:00 bjuder vi på korv med korvbröd och ärtsoppa. Kaffe och kaka serveras under hela dagen. Det kostar inget men vi ser gärna att du skänker en slant i burken till öringsfonden. Premiären är fullbokad. Endast föranmälda får fiska


Utlottning Kungsådran
Ni som betalat era säsongskort på A-sektion och vill vara med på utlottningen på Kungsådran måste höra av er till oss.Endast flugfiske. Antingen på telefon eller mail.


Betala säsongskort
Ska du köpa säsongskortet på A- sektionen före premiären så går det bra att betala in 3000kr till bankgiro: 764-9072. Sedan går det bra att hämta ut säsongskortet den dagen du vill börja fiska. Glöm ej skriv namn på betalningen. Du kan även komma till fiskekontoret och lösa dina fiskekort innan premiären


Säsongskort år 2017
Köper du ditt säsongskort på A-sektionen före premiären så kostar det 3 000kr. Är du dessutom flugfiskare och köper säsongskortet före premiären så kan du om du vill vara med på en utlottning om att få flugfiska i Kungsådran den 20:e september.(4st platser lottar vi ut) Du måste då anmäla dig till kontoret om att du vill vara med på utlottningen.


Metekorten B/C
Givetvis är metet kvar på sektion B/C. Men fiskekorten är lika som för övrigt fiske på B/C. Se prislista på B/C sektionen.


Nya fiskekortspriser år 2017
Under länken ligger fiskekortspriser och några nya regler för 2017.
http://www.alvkarlebysportfiske.nu/priser/fiskekortspriser2017.pdf

Goda fiskenyheter för 2017
Goda fiskenyheter för nästa år är att Älvkarleby sportfiske kommer sätta ut med bla hjälp från öringsfonden extra havsöring för 400 000 kr under 2017. Vi har även ett stort havsöringsprojekt på gång. Vi på Älvkarleby sportfiske kommer tillsammans med Tomas Remèn-Loreth på upplandsstiftelsen och fiskevårdaren Johan Andreasson att göra en stor biotopåtgärd i Lillån bredvid fiskecampingen under senvintern. Denna biotopåtgärd kommer framförallt gynna havsöringen och förhoppningsvis kommer det i framtiden kunna ge ifrån sig vildlekande havsöring. Vi på Älvkarleby sportfiske önskar alla en God Jul Och Gott Nytt År.


Kungsådran år2017
Läs under fliken "Kungsådran"


Fångststatistik för år 2016
Nu finns statistik på fångster under 2016 här på hemsidan under "Fångster". Fiskekortspriser för år 2017 kommer snart läggas upp på hemsidan.


Fångst journaler B/C
Alla säsongskortsinnehavare på B/C sektionen. Glöm inte att lämna in fångstjournal på fångad havsöring och lax. Lika för er med fiskerätt. Senast 10 december.


Se Här !
Fisket är nu stängt för säsongen Vi tackar er alla som besökt oss under året och välkomnar alla åter nästa år. Premiären 2017 är Lördagen den 18:e mars För att fiska premiären så måste man förboka och förbetala. Premiärkorten släpps 9januari och kostar 300kr. Kontoret är bemannat vardagar kl:08:00-16:00 Vi kan även nås på telefon 026-72916 eller 070-5751333 Mer info om regeländringar,priser mm kan läsas på vår hemsida och vår facebook efter lucia. All info om flugfisket i Kungsådran kommer också kunna läsas om här på hemsidan och facebook. Vi önskar er alla en god jul och gott nytt år


Premiären år 2017
Premiären 2017 blir lördag 18 mars. Max 100st premiärkort kommer släppas. Det blev fullt på premiären 2016. Endast förbokning. Premiärbokningen kan göras från 9 januari. Mer info kommer


Flugbindarkurs !!!
Christian på Älvkarleby sportfiske kommer under vintern ha 5st tillfällen där du har möjligheten att få lära dig binda flugor lämpade för lax och havsöringsfiske i Älvkarleby. I första hand till ungdomar upp 20år om ni är äldre så får ni ställa er i reservlista. Plats för detta blir på fiskekontoret och tid ca kl.17-20 en vardag i veckan. Tid och dag kommer skräddarsys för dom som vill deltaga. Kostnad för detta kommer vara 300kr/person. Då ingår fika vid varje tillfälle, allt material för att binda flugor, instruktioner för att lära sig binda flugor. Vid intresse kontakta Christian på fiskekontoret tele: 026- 72916 eller genom mail. alvkarleby.sportfiske@telia.com Max antal: 5 deltagare Sista anmälningsdag 31 december Sponsor: Gävle fiskeredskap Pengarna går oavkortat till öringsfonden.


Kungsådran 2017
Vi har nu fått klartecken från Vattenfall att få förvalta fisket i Kungsådran även 2017. Det kommer i stort sett vara samma upplägg som vi haft i år. Men till 2017 har vi nöjet att även kunna erbjuda flugfiske på den nystigna laxen. Detta fiske kommer ha start 23juni och avslutas 9juli. Under denna period kommer vi även att tillåta varje fiskare att få ta reda på 1st lax. Oklippt lax skall däremot återutsättas. Sedan har vi uppehåll och startar igen med 25:e, 26:e och 27:e augusti. Sen från 1:a till 30:e september kommer vi ha fiske i Kungsådran. Bokning av kort kommer ske på telefon , först till kvarn. Antingen blir denna dag Söndag 19:e februari kl.15:00 eller Söndag 26:e februari kl.15:00.. Skriv in det i Kalendern. Mer info om Kungsådran senare.